Aktivnosti projekta PRSTEN POTPOREPrsten potpore

Osnovne i srednje škole, partneri u projektu Prsten potpore V., objavile su (dodatne) natječaje za zapošljavanje pomoćnika u nastavi (popis škola u nastavku).

Pozivamo zainteresirane kandidate da se do 13. rujna 2022. godine jave na Natječaj(e) koje su objavile škole na svojim Internet stranicama. Selekcijski postupak za odabir kandidata održat će se u drugoj polovici rujna, o čemu će kandidati koji zadovolje formalne uvjete natječaja biti obavješteni.

Projektni prijedlog Prsten potpore V. odabran je za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.07. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.244.927,60 kn, a iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 7.000.000,00 kn bespovratnih sredstava dok će ostatak sredstava osigurati Zagrebačka županija u svom proračunu.


RasporedPrsten potpore

U četvrtak i petak, 1. i 2. rujna 2022. godine održana je edukacija pomoćnika u nastavi, koji su u postupku selekcije kandidata izabrani za rad s učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije u sklopu projekta Prsten potpore V.

Tijekom edukacije stavljen je naglasak na primjere iz prakse kroz koje su polaznici usvojili znanja i vještine za pružanje podrške učenicima s teškoćama. Aktivnim sudjelovanjem, mnoštvom pitanja i komentara polaznici su iskazali motiviranost i spremnost za rada u ulozi pomoćnika u nastavi.

Edukaciju je proveo Darko Kobetić, prof.reh., ravnatelj Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog, a sudjelovalo je 50 polaznika koji će započeti s radom u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine.


FotogalerijaPrsten potpore

Nakon provedbe natječajnog postupka i odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financiranju projekata kojom je Zagrebačkoj županiji odobren maksimalni iznos bespovratnih sredstava za projekt Prsten potpore V. u iznosu od 7 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekta Prsten potpore V. je 8,24 milijuna kuna, a razliku od 1,24 milijuna kuna u svom proračunu osigurala je Zagrebačka županija.
Projektom Prsten potpore V. će se tijekom školske godine 2022./2023. osigurati 192 pomoćnika nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.
Prethodna provjera sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V provest će se od 22. do 31. kolovoza 2022. godine putem intervjua, dok će se edukacija odabranih kandidata održati 1. i 2. rujna 2022. godine.

Prsten potpore

Obavještavamo kandidate prijavljene na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V, da će se prethodna provjera sposobnosti putem intervijua (selekcija) provesti u razdoblju 22.-31. kolovoza 2022. godine prema rasporedu u prilogu.

Na Internet stranicama škola-partnera u projektu bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekciju. Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Tijekom selekcije, u prostoru škole, kandidati se moraju pridržavati epidemioloških mjera važećih na dan selekcije.


Raspored selekcijePrsten potpore

Zagrebačka županija objavljuje Javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama – partnerima u projektu Prten potpore V – Poveznica na tekst Javnog poziva.

Javnim pozivom traži se 192 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik za rad s 209 učenika s teškoćama u 38 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Pozivamo zainteresirane kandidate da se do 13. srpnja 2022. godine jave na Natječaj(e) koje su objavile škole na svojim Internet stranicama. Selekcijski postupak za odabir kandidata održat će se krajem kolovoza o čemu će kandidati koji zadovolje formalne uvjete natječaja biti obavješteni.

Projektni prijedlog Prsten potpore V. prijavljen je 4. srpnja 2022. godine na Poziv UP.03.2.1.07. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda i proračuna osnivača škola. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.244.927,60 kn, a iz Europskog socijalnog fonda očekuje se 7.000.000,00 kn bespovratnih sredstava dok će ostatak sredstava osigurati Zagrebačka županija u svom proračunu.


Javni pozivPrsten potpore

U zaprešićkoj Vršilnici održana je završna konferencija projekta „Prsten potpore“. Nositelj projekta je Zagrebačka županija, ukupna mu je vrijednost 8,24 milijuna kuna, a omogućio je da 206 učenika s teškoćama u razvoju ima ove školske godine pomoćnika u nastavi. Sredstva za 217 pomoćnika i 1 stručnog komunikacijskog posrednika, koji rade u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač, osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 7 milijuna kuna, dok je preostalih 1,24 milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija.
Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije istaknuo je kako će se županija i za sljedeću školsku godinu prijaviti na natječaj kako bi osigurala bespovratna sredstva. „Pomoćnicima u nastavi nema alternative i Zagrebačka županija će učiniti sve da zatvori financijsku konstrukciju kako bi svako dijete kojem je pomoć potrebna dobilo pomoćnika u nastavi“, rekao je Tomljenović, naglasivši kako svako dijete treba imati mogućnost da bude integrirano u redoviti obrazovni sustav.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je raspisalo novi, 150 milijuna kuna vrijedan natječaj, a prema riječima Momira Karina, ravnatelja uprave za potporu i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja ono na čemu se intenzivno radi jest osmišljavanje modela kako riješiti radno-pravni status i integrirati pomoćnike u nastavi u obrazovni sustav dugoročno.
Rezultate ovog jednogodišnjeg projekta predstavila je Ivančica Prugovečki iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije, dok su ravnatelj OŠ Bistra Eduard Kovačević i Renata Kolarec, učiteljica savjetnica iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog, iz vlastitog iskustva govorili o poteškoćama u sustavu na koje nailaze djeca s poteškoćama, njihovi roditelji, pomoćnici u nastavi, ali i učitelji i cijeli radni kolektiv.


Fotogalerija

Prsten potpore

Pozivamo Vas na završnu konferenciju projekta Prsten potpore IV koja će se održat u utorak, 14. lipnja 2022. godine u 11:00 sati u Vršilnici u Zaprešiću, Aleja Đure Jelačića 1 (kompleks Novi dvori).
Na konferenciji ćemo predstavit rezultate projekta te otvoriti prostor za raspravu o mogućnostima obrazovanja učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije.


Poziv

Prsten potpore

Obavještavamo sve zainteresirane kandidate da su trenutno otvorena dva natječaja za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u sljedećim školama:

Osnovna škola Bistra, Bistra traži dva (2) pomoćnika u nastavi (m/ž), nepuno radno vrijeme – 22 sata tjedno do kraja nastavne godine; natječaj je otvoren do 9. veljače 2022. godine.

Srednja škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić traži jednog (1) pomoćnika u nastavi (m/ž) – 30 sati tjedno do kraja nastavne godine; natječaj je otvoren do 9. veljače 2022. godine.

Na natječaj se mogu javiti punoljetni hrvatski državljani koji imaju završeno najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, protiv kojih nije pokrenut kazneni postupak, a detalji o natječajima dostupni su klikom na svaku školu.
Pozivamo zainteresirane kandidate da se jave na natječaje škola i pridruže timu od 184 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika koji svakodnevno pružaju potporu za 204 učenika s teškoćama.
Inače, projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se sedmu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.


Prsten potpore

U četvrtak i petak, 2. i 3. rujna 2021. godine održana je edukacija pomoćnika u nastavi, koji su u postupku selekcije kandidata izabrani za rad s učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije u sklopu projekta Prsten potpore IV.
Tijekom edukacije stavljen je naglasak na primjere iz prakse kroz koje su polaznici usvojili znanja i vještine za pružanje podrške učenicima s teškoćama. Aktivnim sudjelovanjem, mnoštvom pitanja i komentara polaznici su iskazali motiviranost i spremnost za rada u ulozi pomoćnika u nastavi.
Edukaciju je proveo Darko Kobetić, prof.reh., ravnatelj Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog, a sudjelovalo je 56 polaznika.


Opširnije


Prsten potpore

Obavještavamo kandidate koji su u postupcima selekcije izabrani za pomoćnike u nastavi (i njihove zamjene) da će se obavezna edukacija održati u četvrtak, 2. i petak, 3. rujna 2021. godine u Hotelu Antunović u Zagrebu, Zagrebačka avenija 100A s početkom u 9:00 sati.
Edukaciju pomoćnika u nastavi provest će Darko Kobetić, prof.reh. iz Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog.
Prsten potpore

Obavještavamo kandidate prijavljene na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore IV, da će se prethodna provjera sposobnosti putem intervijua (selekcija) provesti od 23. kolovoza do 1. rujna 2021. godine prema rasporedu u prilogu.
Na Internet stranicama škola bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekciju.
Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
Kandidati mogu pristupiti selekciji ukoliko njihova tjelesna temperatura nije viša od 37,2oC (mjerena prije dolaska u školu), ako se osjećaju dobro i nemaju ukućane u samoizolaciji, ako nisu unutar prethodnih 14 dana boravili u inozemstvu, odnosno ako su boravili u inozemstvu ali imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, ako nisu u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te ako nemaju niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.
Zbog provedbe epidemioloških mjera i sprječavanja širenja koronavirusa, svi kandidati koji pristupe selekciji, dužni su u prostoru škole nositi zaštitnu masku.


Raspored