AKTIVNOSTI PROJEKTA

Održan sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola

Objavljeno 24. travnja 2023.

U utorak, 18. travnja 2023. godine u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu, održan je sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija i koordinatora u projektu Prsten potpore V.
Darko Kobetić, prof.reh. iz Centra znanja Profectus održao je predavanje o Međunarodnoj klasifikaciji funkcioniranja, invaliditeta i zdravlja kao modela sveobuhvatne procjene i planiranja potpore za djecu s teškoćama u razvoju (model razvijen u Bosni i Hercegovini uz podršku Europske unije, Austrijske razvojne agencije (ADA) i UNICEF-a BIH). U raspravi nakon izlaganja, sudionici sastanka iznijeli su mišljenja o predstavljenom modelu te predložili da Međunarodna klasifikacija funkcioniranja, invaliditeta i zdravlja i međusektorska suradnja budu teme završne konferencije projekta Prsten potpore V. kako bi se sa predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za odgoj i obrazovanje te drugih institucija čiji dolazak na završnu konferenciju se očekuje, otvorila rasprava o promjeni modela procjene djece s teškoćama u razvoju.
U cilju održivosti rezultata projekta Prsten potpore i daljnjeg osiguravanja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama, dogovorene su smjernice za pripremu novog projekta, evaluaciju rada pomoćnika u nastavi te okvir provedbe centarliziranog Javnog poziva za zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u školskoj godini 2023./2024.

team meeting

Promjena lokacije održavanja sastanka

Objavljeno 14. travnja 2023.

Zbog radova na više lokacija na zagrebačkoj zaobilaznici, autoputu A3 između čvora Križ i Zagreb istok, skorašnjeg zatvaranja izlaza s autoputa Ivanić Grad te zatvorenog mosta u Ivanić-Gradu, sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija i koordinatora u projektu Prsten potpore V. održat će se u utorak, 18. travnja 2023. godine u 10:00 sati u Zagrebačkoj županiji, Ul. grada Vukovara 72, 5. kat, dvorana 17.
Preporučamo dolazak javnim gradskim prijevozom, a ukoliko dolazite automobilom, parkiranje je moguće u garaži iza Hotela International – ulaz iz Čazmanske ulice ili na parkiralištu ispred zgrade Fine i Zagrebačke županije u Ul. grada Vukovara.

Prijava sudjelovanja putem prijavnice je obavezna.

team meeting

Najava događanja

Objavljeno 04. travnja 2023.

U utorak, 18. travnja 2023. godine u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, Moslavačka 11 u Ivanić-Gradu održat će se sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija i koordinatora u projektu Prsten potpore V.

Teme:
1. Predavanje s diskusijom: „Međunarodna klasifikacija funkcioniranja, invalididteta i zdravlja“ – predavač Darko Kobetić, prof.reh., Centar znanja Profectus
2. Najava novog Poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VI“
3. Evaluacija rada pomoćnika u nastavi / stručnih komunikacijskih posrednika

Prijava sudjelovanja putem prijavnice je obavezna.

team meeting

21. ožujka – Svjetski dan osoba s Down sindromom

Objavljeno 21. ožujka 2023.

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka, prvog dana proljeća, čime se želi upozoriti na jedinstvenost tog sindroma, genetskog poremećaja uzrokovanog trisomijom 21. kromosoma. Poremećaj spriječava normalan tjelesni i mentalni razvoj djeteta, a postoji u preko pedeset karakterističnih obilježja čiji se intenzitet razlikuje od osobe do osobe.

U Hrvatskoj danas živi oko 1500 osoba s Downovim sindromom, a prosječno se s njim rađa jedno od 650 djece.
Obilježavanjem Svjetskog dana osoba s Down sindromom želimo potaknuti na veće poštivanje prava osoba s Down sindromom, bolje razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem njihovog položaja u društvu.
Osim kroz inkluziju djece s Down sindromom u redovne odgojno-obrazovne ustanove Zagrebačke županije, podršku im pružaju i brojne udruge s područja naše županije.
Na njihov dan, podržali smo ih noseći šarene čarape koje oni sami ne mogu upariti.

team meeting

Pomoćnici u nastavi osposobljeni za rad na siguran način i zaštitu od požara

Objavljeno 24. studenog 2022.

U utorak, 22. studenog 2022. godine u Vatrogasnom domu u Rugvici održana je edukacija pomoćnika u nastavi za rad na siguran način i zaštitu od požara.
Edukaciji je pristupilo 100 pomoćnika u nastavi, koji su nakon teorijskog predavanja i praktične vježbe, uspješno položili ispit. Edukaciju je provelo poduzeće Eurofil d.o.o., ovlašteno za obavljanje poslova zaštite na radu.

team meeting


Traži se još 46 pomoćnika u nastavi!

Objavljeno 07. rujna 2022.

Osnovne i srednje škole, partneri u projektu Prsten potpore V., objavile su (dodatne) natječaje za zapošljavanje pomoćnika u nastavi (popis škola u nastavku).

Pozivamo zainteresirane kandidate da se do 13. rujna 2022. godine jave na Natječaj(e) koje su objavile škole na svojim Internet stranicama. Selekcijski postupak za odabir kandidata održat će se u drugoj polovici rujna, o čemu će kandidati koji zadovolje formalne uvjete natječaja biti obavješteni.

Projektni prijedlog Prsten potpore V. odabran je za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.07. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.244.927,60 kn, a iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 7.000.000,00 kn bespovratnih sredstava dok će ostatak sredstava osigurati Zagrebačka županija u svom proračunu.

team meeting

Održana edukacija pomoćnika u nastavi

Objavljeno 02. rujna 2022.

Tijekom edukacije stavljen je naglasak na primjere iz prakse kroz koje su polaznici usvojili znanja i vještine za pružanje podrške učenicima s teškoćama. Aktivnim sudjelovanjem, mnoštvom pitanja i komentara polaznici su iskazali motiviranost i spremnost za rada u ulozi pomoćnika u nastavi.

Edukaciju je proveo Darko Kobetić, prof.reh., ravnatelj Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog, a sudjelovalo je 50 polaznika koji će započeti s radom u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine.

team meeting

Za „Prsten potpore“ Zagrebačkoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava

Objavljeno 17. kolovoza 2022.

Nakon provedbe natječajnog postupka i odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financiranju projekata kojom je Zagrebačkoj županiji odobren maksimalni iznos bespovratnih sredstava za projekt Prsten potpore V. u iznosu od 7 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekta Prsten potpore V. je 8,24 milijuna kuna, a razliku od 1,24 milijuna kuna u svom proračunu osigurala je Zagrebačka županija. Projektom Prsten potpore V. će se tijekom školske godine 2022./2023. osigurati 192 pomoćnika nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Prethodna provjera sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V provest će se od 22. do 31. kolovoza 2022. godine putem intervjua, dok će se edukacija odabranih kandidata održati 1. i 2. rujna 2022. godine.

team meeting

Raspored selekcije kandidata za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika

Objavljeno 06. kolovoza 2022.

Obavještavamo kandidate prijavljene na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V, da će se prethodna provjera sposobnosti putem intervijua (selekcija) provesti u razdoblju 22.-31. kolovoza 2022. godine prema rasporedu u prilogu.

Na Internet stranicama škola-partnera u projektu bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekciju. Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
Tijekom selekcije, u prostoru škole, kandidati se moraju pridržavati epidemioloških mjera važećih na dan selekcije.

team meeting


Javni poziv za zapošljavanje 192 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika

Objavljeno 05. srpnja 2022.

Zagrebačka županija objavljuje Javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama – partnerima u projektu Prten potpore V – Poveznica na tekst Javnog poziva.

Na Internet stranicama škola-partnera u projektu bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekciju. Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
Javnim pozivom traži se 192 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik za rad s 209 učenika s teškoćama u 38 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.
Pozivamo zainteresirane kandidate da se do 13. srpnja 2022. godine jave na Natječaj(e) koje su objavile škole na svojim Internet stranicama. Selekcijski postupak za odabir kandidata održat će se krajem kolovoza o čemu će kandidati koji zadovolje formalne uvjete natječaja biti obavješteni.
Projektni prijedlog Prsten potpore V. prijavljen je 4. srpnja 2022. godine na Poziv UP.03.2.1.07. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda i proračuna osnivača škola. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.244.927,60 kn, a iz Europskog socijalnog fonda očekuje se 7.000.000,00 kn bespovratnih sredstava dok će ostatak sredstava osigurati Zagrebačka županija u svom proračunu.

javni poziv