AKTIVNOSTI PROJEKTA

Pomoćnici u nastavi osposobljeni za rad na siguran način i zaštitu od požara

Objavljeno 24. studenog 2022.

U utorak, 22. studenog 2022. godine u Vatrogasnom domu u Rugvici održana je edukacija pomoćnika u nastavi za rad na siguran način i zaštitu od požara.
Edukaciji je pristupilo 100 pomoćnika u nastavi, koji su nakon teorijskog predavanja i praktične vježbe, uspješno položili ispit. Edukaciju je provelo poduzeće Eurofil d.o.o., ovlašteno za obavljanje poslova zaštite na radu.

team meeting


Traži se još 46 pomoćnika u nastavi!

Objavljeno 07. rujna 2022.

Osnovne i srednje škole, partneri u projektu Prsten potpore V., objavile su (dodatne) natječaje za zapošljavanje pomoćnika u nastavi (popis škola u nastavku).

Pozivamo zainteresirane kandidate da se do 13. rujna 2022. godine jave na Natječaj(e) koje su objavile škole na svojim Internet stranicama. Selekcijski postupak za odabir kandidata održat će se u drugoj polovici rujna, o čemu će kandidati koji zadovolje formalne uvjete natječaja biti obavješteni.

Projektni prijedlog Prsten potpore V. odabran je za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.07. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.244.927,60 kn, a iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 7.000.000,00 kn bespovratnih sredstava dok će ostatak sredstava osigurati Zagrebačka županija u svom proračunu.

team meeting

Održana edukacija pomoćnika u nastavi

Objavljeno 02. rujna 2022.

Tijekom edukacije stavljen je naglasak na primjere iz prakse kroz koje su polaznici usvojili znanja i vještine za pružanje podrške učenicima s teškoćama. Aktivnim sudjelovanjem, mnoštvom pitanja i komentara polaznici su iskazali motiviranost i spremnost za rada u ulozi pomoćnika u nastavi.

Edukaciju je proveo Darko Kobetić, prof.reh., ravnatelj Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog, a sudjelovalo je 50 polaznika koji će započeti s radom u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine.

team meeting

Za „Prsten potpore“ Zagrebačkoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava

Objavljeno 17. kolovoza 2022.

Nakon provedbe natječajnog postupka i odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financiranju projekata kojom je Zagrebačkoj županiji odobren maksimalni iznos bespovratnih sredstava za projekt Prsten potpore V. u iznosu od 7 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekta Prsten potpore V. je 8,24 milijuna kuna, a razliku od 1,24 milijuna kuna u svom proračunu osigurala je Zagrebačka županija. Projektom Prsten potpore V. će se tijekom školske godine 2022./2023. osigurati 192 pomoćnika nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Prethodna provjera sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V provest će se od 22. do 31. kolovoza 2022. godine putem intervjua, dok će se edukacija odabranih kandidata održati 1. i 2. rujna 2022. godine.

team meeting

Raspored selekcije kandidata za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika

Objavljeno 06. kolovoza 2022.

Obavještavamo kandidate prijavljene na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V, da će se prethodna provjera sposobnosti putem intervijua (selekcija) provesti u razdoblju 22.-31. kolovoza 2022. godine prema rasporedu u prilogu.

Na Internet stranicama škola-partnera u projektu bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekciju. Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
Tijekom selekcije, u prostoru škole, kandidati se moraju pridržavati epidemioloških mjera važećih na dan selekcije.

team meeting


Javni poziv za zapošljavanje 192 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika

Objavljeno 05. srpnja 2022.

Zagrebačka županija objavljuje Javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama – partnerima u projektu Prten potpore V – Poveznica na tekst Javnog poziva.

Na Internet stranicama škola-partnera u projektu bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekciju. Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
Javnim pozivom traži se 192 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik za rad s 209 učenika s teškoćama u 38 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.
Pozivamo zainteresirane kandidate da se do 13. srpnja 2022. godine jave na Natječaj(e) koje su objavile škole na svojim Internet stranicama. Selekcijski postupak za odabir kandidata održat će se krajem kolovoza o čemu će kandidati koji zadovolje formalne uvjete natječaja biti obavješteni.
Projektni prijedlog Prsten potpore V. prijavljen je 4. srpnja 2022. godine na Poziv UP.03.2.1.07. „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda i proračuna osnivača škola. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.244.927,60 kn, a iz Europskog socijalnog fonda očekuje se 7.000.000,00 kn bespovratnih sredstava dok će ostatak sredstava osigurati Zagrebačka županija u svom proračunu.

javni poziv