Aktivnosti projekta PRSTEN POTPORE
Prsten potpore

Pogledajte nagrađeni kratki film „Mi još učimo“
Povodom završetka četverogodišnjeg projekta „Prsten potpore III“, zahvaljujući kojem je su 245 učenika s teškoćama u razvoju bili osigurani pomoćnici u nastavi te su oni tako bili u mogućnosti redovito pratiti nastavni program, danas je putem Zoom aplikacije online prijenosom održana završna konferencija ovog hvalevrijednog projekta.
Nositelj projekta, koji se provodio od 1. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2021. godine, je bila Zagrebačka županija, a partneri na projektu su bili 43 osnovne i srednje škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.
Kroz četverogodišnje razdoblje za 245 učenika bilo je angažirano 219 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik, za čiji je rad utrošeno 21 milijun kuna. Od navedenog iznosa 10 milijuna kuna osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 11 milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija.
Projekt „Prsten potpore III“ omogućio je socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Cilj projekta je bio da se neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogući postizanje boljih obrazovnih postignuća i uspješnija socijalizacija učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurava njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.
Inače, u tijeku je novi ciklus ovog projekta „Prsten potpore IV“ u sklopu kojeg je objavljen Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad s 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 16. kolovoza 2021. godine. Više o tome saznajte ovdje.
O benefitima ovog projekta na inkluzivnost i socijalizaciju učenika s teškoćama u razvoju govori i dokumentarni film učenika i nastavnika Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića „Mi još učimo/ We are still learning“. Kratki film, koji je 2019. godine dobio je treću nagradu nacionalnog natječaja „Moja inkluzivna priča“ Agencije za mobilnost i programe Europske unije, možete pogledati na ovoj poveznici


Prezentacija


Prsten potpore

pozivamo Vas na on-line završnu konferenciju projekta Prsten potpore koja će održati u petak, 23. srpnja 2021. godine u 10 sati putem Zoom platforme.
Projekt Zagrebačke županije i škola-partnera omogućio je socijalnu uključenost 245 učenika s teškoćama u razvoju u redoviti odgojno-obrazovni sustav Zagrebačke županije tijekom četiri školske godine (2017/18 – 2020/21)
Na završnoj konferenciji predstavit ćemo rezultate provedbe projekta, upoznati Vas s provedenim aktivnostima, prikazati dokumentarni film „Mi još učimo / We are still learning“ učenika Srednje škola Ban Josip Jelačić te najaviti novi projekt Prsten potpore IV
Prijavu za sudjelovanje na on-line završnoj konferenciji moguće je dostaviti do četvrtka, 22. srpnja 2021. godine do 15 sati ispunjavanjem Prijavnice


Prijavnica

Prsten potpore

U sklopu projekta „Prsten potpore IV“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 16. kolovoza 2021. godine.

Projekt „Prsten potpore IV“ prijavljen je na otvoreni Poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“ koji će se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Projekt ukupne vrijednosti 8.244.927,60 kn, od čega 7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak u iznosu 1.244.927,60 kn iz proračuna Zagrebačke županije, provodit će se tijekom školske godine 2021./2022.
Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.
Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik zaposlit će se u 29 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno) ili puno radno vrijeme.
Natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2021./2022. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete pronaći u prilogu i na web-stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.
Inače, projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se sedmu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.
U projektu Prsten potpore III koji je u završnoj fazi (2017.-2021.) je bilo uključeno 219 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik za rad sa 245 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.


Javni poziv


Prsten potpore

Zagrebačka županija pripremila je (i predala) projektni prijedlog PRSTEN POTPORE IV na Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“ – UP.03.2.1.06.
Projektnim prijedlogom predviđeno je zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za 200 učenika s teškoćama u razvoju u školskoj godini 2021/2022 u 38 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.Prsten potpore

Obavještavamo kandidate prijavljene na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore, da će se prethodna provjera sposobnosti putem intervijua provesti od 24. kolovoza do 2. rujna 2020. godine prema rasporedu u prilogu.
Na Internet stranicama škola bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekciju.
Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri sposobnosti, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
Kandidati mogu pristupiti selekciji ukoliko njihova tjelesna temperatura nije viša od 37,2oC (mjerena prije dolaska u školu), ako se osjećaju dobro i nemaju ukućane u samoizolaciji, ako nisu unutar prethodnih 14 dana boravili u inozemstvu, odnosno ako su boravili u inozemstvu ali imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, ako nisu u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te ako nemaju niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.
Zbog provedbe epidemioloških mjera i sprječavanja širenja koronavirusa, svi kandidati koji pristupe selekciji, dužni su u prostoru škole nositi zaštitnu masku.


Raspored


Prsten potpore

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu.

Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti ovdje.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu da se prijave na natječaje škola.


Javni poziv


Prsten potpore

Inicijativom Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije održan je stručni skup na temu „Pravo djece s teškoćama na srednjoškolsko obrazovanje“.
„Županija dugi niz godina ulaže u obrazovanje, a u to se, uz kapitalnu gradnju i nagrađivanje učenika i nastavnika, ubraja i briga za učenike koji imaju teškoće u razvoju. Od 2007. Županija sudjeluje u projektu 'Prsten potpore', kroz koji se osigurava potpora pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama, a današnjim stručnim skupom osvještavamo i problem djece s teškoćama u razvoju u srednjoškolskom obrazovanju. Onoga trenutka kada osvijestimo o kakvom se izazovu radi moći ćemo ga i početi rješavati.“, rekla je Mirela Katalenac, pročelnica za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, koja je stručnom skupu prisustvovala u ime Županije.
„U praksi se pokazalo da nemamo dovoljan izbor adekvatnih, tržištu rada prilagođenih pomoćnih zanimanja za učenike s teškoćama u razvoju. Često redoviti programi obrazovanja nisu dobro rješenje jer su oni, za neke učenike s teškoćama, presloženi. Tu zapravo u srednjoškolskom obrazovanju dolazi u pitanje i pravo učenika na daljnje školovanje. U pitanje dolazi i smisao ulaganja u njih kroz vrtiće i osnovne škole ako nema zaokružene podrške i na kraju osposobljene osobe koja se samostalno može uključiti na tržište rada“, rekao je Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja „Profectus“ i predavač na stručnom skupu. Konkretnim rješenjem smatra povezivanje tržišta sa sposobnostima, potrebama i interesima učenika, a u skladu s time i prilagodbu programa njihova srednjoškolskog obrazovanja. Rudolf Vujević, predsjednik Koordinacije za ljudska prava, rekao je da će se ovakve teme i dalje aktualizirati u okviru programa rada Koordinacije. Nakon uvodnoga izlaganja održana je panel rasprava u kojoj su, osim Darka Kobetića, sudjelovali Andrej Peklić, ravnatelj OŠ Pavao Belas iz Brdovca, Ksenija Pavlović, ravnateljica SŠ Ivan Švear iz Ivanić-Grada i roditelji djece s posebnim potrebama Tihana Ostreš i Dubravka Geler.“

Galerija
Prsten potpore

Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije organizira stručni skup na temu „Pravo djece s teškoćama na srednjoškolsko obrazovanje“ u utorak, 28. siječnja 2020. godine u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić (Trg dr. Franje Tuđmana 1, Zaprešić) s početkom u 11:00 sati.
Pravo djece s teškoćama na obrazovanje prepoznato je kao temeljno ljudsko pravo. No, specifične okolnosti i nedostatak obrazovnih programa koji odgovaraju interesima, potrebama i mogućnostima djece s teškoćama u Zagrebačkoj županiji, povod su za otvaranje šire javne rasprave o pravu djece s teškoćama na srednjoškolsko obrazovanje. Ostvaruju li svi učenici u Zagrebačkoj županiji pravo na obrazovanje u skladu s njihovim sposobnostima? Što učenici s teškoćama dobivaju kvalitetnim srednjoškolskim obrazovanjem i kako se to odražava na društvo u cjelini? Što Zagrebačka županija može učiniti kako učenici s teškoćama ostvarili pravo na srednjoškolsko obrazovanje u sredini u kojoj žive? samo su neka od pitanja na koja će, nadamo se, ovaj stručni skup ponuditi odgovore, potaknuti raspravu i inicirati promjene u društvu.
Prsten potpore

I ove školske godine korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb – Radionica Zaprešić s predstavom „Varijete“ gostuju u osnovnim školama Zagrebačke županije. Glumci, odrasle osobe s teškoćama pod umjetničkim vodstvom glumca Željka Mavrovića, kroz predstavu pokazuju mogućnosti inkluzije osoba s teškoćama u društvo i tako učenike upoznavaju s različitostima osobnosti i ljudske prirode osoba s teškoćama i njihovog prihvaćanja u društvo kao ravnopravnih. Cilj je publici potaknuti smijeh, empatiju i pozitivne emocije te promijeniti stavove o osobama s teškoćama, njihovim mogućnostima i kvaliteti života. Predstavu u svakoj školi gleda oko 50 učenika, a fotografije možete vidjeti u galeriji.
Galerija
Prsten potpore

Obavještavamo sve kandidate za pomoćnike u nastavi (i rezerve) izabrane u postupku selekcije u školama – partnerima u projektu Prsten potpore, da će se stručno osposobljavanje pomoćnika u nastavi održati u četvrtak i petak, 5. i 6. rujna 2019. godine u Osnovnoj školi Trnjanska, Trnjanska cesta 99, Zagreb s početkom u 8:00 sati. Samo kandidati koji uspješno završe edukaciju u trajanju 20 sati mogu započeti s radom kao pomoćnici u nastavi u osnovnim i srednjim školama – partnerima u projektu.
Prsten potpore

Obavještavaju se svi kandidati koji su se prijavili za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi Samobor o izmjeni termina selekcije kandidata – selekcija će se održati u petak, 30.8.2019. godine u 11:45 sati.
Prsten potpore

Obavještavamo kandidate koji su se prijavili na natječaje škola partnera Zagrebačke županije u provedbi projekta Prsten potpore da će se intervjuiranje i odabir kandidata koji će biti zaposleni kao pomoćnici u nastavi u školskoj godini 2019./2020. održati od 27.08.2019. do 04.09.2019., a točan raspored po školama možete pronaći u prilogu. Na web stranicama škola bit će objavljen popis kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja i koji su pozvani na selekcijski razgovo.
Raspored
Prsten potpore

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 155 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu.

Projekt „Prsten potpore“ odabran je za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020. Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok će ostatak sredstava u iznosu 8.845.548,80 kn osigurati Zagrebačka županija.

Natječajni postupak i selekciju kandidata provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2019./2020. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti ovdje.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu da se prijave na natječaje škola.


Javni poziv


Prsten potpore

Korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb – Radionica Zaprešić s predstavom „Varijete“ gostuju u osnovnim školama Zagrebačke županije. Glumci, odrasle osobe s teškoćama pod umjetničkim vodstvom glumca Željka Mavrovića, kroz predstavu Varijete pokazuju mogućnosti inkluzije osoba s teškoćama u društvo.

Cilj je upoznati učenike s različitostima osobnosti i ljudske prirode osoba s teškoćama i njihovog prihvaćanja u društvo kao ravnopravnih. Predstava kod publike izaziva smijeh, empatiju i pozitivne emocije te mijenja stavove o osobama s teškoćama, njihovim mogućnostima i kvaliteti života.


Raspored predstava


Prsten potpore

U srijedu, 10. listopada 2018. godine, u prostorijama Zagrebačke županije održan je radni sastanak na temu: Ostvarivanje prava na primjereni oblik obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju na području Zagrebačke županije.
Prisustvovali su predstavnici osnivača osnovnih škola s područja Županije, predstavnici Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji te liječnici školske medicine.
Cilj sastanka bio je razmjena iskustava sudionika koji na razne načine sudjeluju u procesu ostvarivanja prava djece na primjerene načine obrazovanja, kao i ujednačavanje prakse kako bi se za sve učenike s teškoćama u razvoju pravovremeno osigurala potrebna pomoć i pravo na primjeren oblik obrazovanja.


Prsten potpore

U četvrtak i petak, 30. i 31. kolovoza 2018. godine, provedena je edukacija kroz koju su odabrani kandidati osposobljeni za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi. Osposobljavanje je proveo Darko Kobetić, prof.reh. iz Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog a sudjelovale su 53 osobe.

Tijekom izvođenja stručnog osposobljavanja stavljen je poseban naglasak na konkretnim primjerima iz prakse kroz koje su polaznici usvojili konkretna znanja i vještine za pružanje podrške učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama.

Polaznici su aktivno sudjelovali u radu te tako pokazali motiviranost i spremnost za rad u ulozi pomoćnika u nastavi.


OpširnijePrsten potpore

Obavještavamo kandidate koji su u postupcima selekcije izabrani za pomoćnike u nastavi (i njihove zamjene) da će se obavezno stručno osposobljavanje održati u četvrtak, 30. kolovoza i petak, 31. kolovoza 2018. godine u Osnovnoj školi Trnjanska, Trnjanska cesta 99 u Zagrebu s početkom u 8:00 sati.

Stručno osposobljavanje pomoćnika u nastavi provest će Darko Kobetić, prof.reh. iz Centra znanja Profectus iz Jastrebarskog.


Prsten potpore

Raspored selekcije kandidata za pomoćnike u nastavi u školskoj godini 2018./2019.

Informaciju o terminima prethodna provjera sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi, a koji su zadovoljili formalne uvjete natječaja – tablica rasporeda nalazi se u prilogu.
Popis kandidata koji mogu pristupiti selekciji bit će objavljen na web stranicama svake škole individualno.

Raspored selekcije ovdje.


Raspored selekcijePrsten potpore

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 115 pomoćnika u nastavi za rad sa 127 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu.

Projekt „Prsten potpore“ lani je odabran za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020. Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok će ostatak sredstava u iznosu 8.845.548,80 kn osigurati Zagrebačka županija.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2018./2019. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti ovdje.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu da se prijave na natječaje škola.


Javni pozivPrsten potpore

Zagrebačka županija organizirala je osposobljavanje radnika za rad na siguran način i zaštitu od požara za pomoćnike u nastavi zaposlene u partnerskim školama u sklopu ESF projekta Prsten potpore.

Osposobljavanje je provedeno 25., 26. i 27. travnja 2018. u tri partnerske ustanove: OŠ Pavao Belas, OŠ Klinča Sela i OŠ Ivan Benković, a provelo ga je poduzeće Eurofil d.o.o. kao najpovoljniji ponuđač.
Trošak osposobljavanja ukupno 47 pomoćnika u nastavi snosila je Zagrebačka županija uz dio financiranja iz Europskog socijalnog fonda.


OpširnijePrsten potpore

Projekt „Prsten potpore“, kao primjer dobre prakse uključivanja djece s posebnim potrebama u redoviti sustav obrazovanja, predstavljen je predstavnicima Sarajevskog i Tuzlanskog kantona koji borave u studijskom posjetu RH.

Zagrebačka županija ovaj projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, provodi od školske 2015./2016. godine. Ove je godine potpisan ugovor o njegovu četverogodišnjem sufinanciranju. U 33 osnovne i srednje škole u njega je uključeno 120 učenika za koje je osigurano 109 pomoćnika u nastavi.


OpširnijePrsten potpore

Škole Zagrebačke županije koje su partneri u projektu Prsten potpore od 22. do 29. kolovoza 2017. godine provode postupak selekcije kandidata za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama.

Postupkom selekcije odabrat će se 104 pomoćnika u nastavi za školsku godinu 2017./2018. koji će od prvog dana nastave pomagati učenicima s teškoćama u 25 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Izabrani pomoćnici u nastavi prije početka rada bit će stručno osposobljeni za rad s učenicima, a edukaciju će provesti Centar znanja Profectus iz Jastrebarskog.
Projekt Prsten potpore odabran je za financiranje u okviru Poziva "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III". Projekt će se provoditi tijekom naredne 4 školske godine, a bit će financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i proračuna Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 18.845.548,80 kuna od čega su 10.000.000,00 kuna bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda.
Svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu četverogodišnjeg projekta održat će se u petak 1. rujna 2017. godine u Velikom amfiteatru Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Prsten potpore

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za zapošljavanje 104 pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu.

Projekt „Prsten potpore“ prijavljen je na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.
Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 25 osnovnih i 7 srednjih škola na području Županije na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.
Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2017./2018. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti ovdje.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu da se prijave na natječaje škola.


OpširnijePrsten potpore

Objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.


Opširnije